Waar kan ik een scootmobiel, rolstoel of traplift aanvragen?
Om een scootmobiel, rolstoel of traplift aan te vragen in Maarssenbroek, kun je een aanvraag indienen via de het Wmo-loket van de gemeente Stichtse Vecht. Dit loket helpt je bij het aanvragen van voorzieningen zoals een scootmobiel, rolstoel of traplift. Op deze pagina vind je meer informatie en een hulpvraag-formulier.
Zo vraag je een scootmobiel, rolstoel of traplift aan:
- Stel een ‘hulpvraag’ aan het Wmo-loket.
Op de website van de gemeente Stichtse Vecht vind je een aanvraagformulier. Op deze pagina klik je bij stap 4 op “Nu hulpvraag stellen” om je aanvraag bij het Wmo-loket te doen. - Het keukentafelgesprek
De Wmo-consulent komt bij je thuis voor een gesprek of bespreekt de melding aan de telefoon met je. Er wordt in het onderzoek gekeken naar hoe de situatie nu is. We bespreken je medische situatie, je netwerk, je woonsituatie en je dagelijks leven. De consulent bespreekt ook wat je zelf kunt doen om je hulpvraag op te lossen. - Aanvraag indienen
Als uit het gesprek blijkt dat je in aanmerking komt voor een scootmobiel, rolstoel of traplift, dien je een officiële aanvraag in bij de gemeente. De medewerker helpt je hierbij. - Beslissing van de gemeente
De gemeente beoordeelt je aanvraag en laat je weten of je de voorziening krijgt. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, wordt er verder geregeld dat je de hulpmiddelen ontvangt of dat de traplift wordt geïnstalleerd.
Kosten
Voor maatwerkvoorzieningen uit de Wmo betaal je een eigen bijdrage per maand. Soms hoeft dat niet. Via de website www.hetcak.nl kun je via de ‘Eigen bijdrage rekenhulp’ zelf uitrekenen of en hoeveel je moet betalen.
Je wordt door de gemeente aangemeld bij het Centraal Administratiekantoor (het CAK). Het CAK berekent jouw eigen bijdrage en stuurt jou hierover bericht. Heb je daar vragen over? Dan kun je bellen met het CAK via telefoonnummer 0800 1925.
Hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste zorg of het doen van een melding? Dan kun je gratis gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO) van de gemeente. OCO Stichtse Vecht biedt onafhankelijke cliëntondersteuning aan iedereen die zorg of ondersteuning nodig heeft, en kan u ook helpen bij het vinden van passende hulp in de gemeente. Kijk voor meer informatie op www.ocostichtsevecht.nl of neem contact op via info@ocostichtsevecht.nl of 0346 – 254 760.
Deel deze pagina: