Over Zorg in Maarssenbroek.

Zorg in Maarssenbroek is een samenwerkingsverband tussen de eerstelijns zorgverleners en hulpverleners in het sociaal domein. Initiatiefnemers zijn GezondheidsCentra Maarssenbroek (GCM) en Eerstelijns Centrum Maarssenbroek (ELCM). 

 

Onze doelstelling:

"We versterken de samenwerking binnen Maarssenbroek omdat we elkaar nodig hebben om goede passende zorg te bieden. De samenwerking in Maarssenbroek moet een efficiëntere en effectievere zorgverlening opleveren en we dragen bij aan een gezonder Maarssenbroek." 

Ouderen, GGZ en Leefstijl.

De samenwerking richt zich op drie hoofdthema's: Geestelijke Gezondheidszorg, Ouderenzorg en Gezonde Leefstijl. Deze thema's vormen de kern van de inspanningen om de zorg in Maarssenbroek te verbeteren.  

Ouderenzorg in Maarssenbroek (75+)
In Maarssenbroek neemt de zorg voor ouderen van 75 jaar en ouder een belangrijke plaats in. Het doel is om de samenwerking tussen zorgverleners zo eenvoudig mogelijk te maken. Dit betekent dat iedereen weet wie wat doet, zodat ouderen en hun families gemakkelijk de juiste hulp kunnen vinden. Door duidelijke afspraken te maken en logisch te werken, zorgen we ervoor dat de zorg toegankelijk en effectief is. Zo dragen we bij aan een fijnere en gezondere leefomgeving voor onze oudere inwoners.

GGZ Jeugd en Volwassenen in Maarssenbroek

Voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) van jongeren is de ambitie om de samenwerking met TIM SV te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat jongeren de juiste hulp krijgen. Voor volwassenen is er het regionaal ondersteuningsplan dat zich richt op een betere doorstroom en het verminderen van de instroom. De focus ligt op herstelgericht werken, zodat mensen sneller en beter geholpen worden. Zo willen we de zorg efficiënter maken en iedereen de ondersteuning bieden die ze nodig hebben.

Gezonde Leefstijl in Maarssenbroek

Het doel van de gezonde leefstijl in Maarssenbroek is om via een werkconferentie te kijken of we samen een ambitie kunnen omarmen: dat mensen in Maarssenbroek in goede gezondheid honderd jaar en ouder worden. Om dit te bereiken zijn er verschillende initiatieven, zoals de Gezonde Leefstijl Interventie (GLI), Welzijn op Recept en Kansrijke Start. Deze programma’s helpen inwoners om gezonder te leven en een betere kwaliteit van leven te bereiken.

Samenwerking in de regio.

Zorg in Maarssenbroek is niet alleen lokaal actief, maar ook regionaal verbonden. De organisatie maakt deel uit van RegioZorgNu, een regionale organisatie die de samenwerking tussen zorgverleners in de regio bevordert. Daarnaast is er een nauwe verbinding met de gemeente Stichtse Vecht, wat de organisatie in staat stelt om lokaal relevante zorgoplossingen te bieden en bij te dragen aan de gezondheid en welzijn van de gemeenschap.

Conclusie.

Samen bouwt Zorg in Maarssenbroek aan een gezonder en sterker Maarssenbroek, waar zorgverleners en inwoners elkaar vinden in een gedeelde visie op gezondheid en welzijn.